Skip to main content

Het ecologisch alternatief

Groendaken zijn daken waarvan de dakbedekking hoofdzakelijk bestaat uit levende planten. Het zijn meestal plantensoorten die goed bestand zijn tegen wind, hitte, vorst en uitdroging. De aanleg van groendaken zorgt voor heel wat voordelen voor het leefmilieu maar ook voor de dakeigenaar en de omwonenden. Wij kunnen groendaken aanleggen die ingezaaid worden. Deze daken hebben dan één tot twee jaar nodig om volledig te volgroeien. Hiernaast kunnen we ook groendaken inplanten met reeds volgroeide planten.

Groendaken zijn aantrekkelijk en mooi. Ze kunnen ingericht worden als (bijkomende) tuin en vormen zo nieuwe gebruiksruimten. Ze leveren een positieve bijdrage tot de waterhuishouding en hebben een lucht- en klimaatzuiverend effect. Een groendak zorgt voor een langere levensduur van de dakbedekking, geluidsisolatie en brandveiligheid. Een volledig groendak zorgt er in bepaalde gevallen voor dat u geen regenwaterput moet installeren bij nieuwbouw of herbouw. Maar ook een gedeeltelijk groendak kan interessant zijn: het volume van de regenwaterput moet dan niet zo groot zijn.

Enkele voorbeelden

Luxe villamenten met hoge afwerking

Villamenten met hoog afwerkingsniveau

Villamenten met groene daktuin

Villamenten met daktuinen

BEKIJK ALLE REALISATIES

TIP: Premie voor groendak

Bepaalde gemeenten geven een subsidie voor de aanleg van een groendak. Op de volgende website kan je nagaan of je aanspraak maakt op zulk een subsidie: www.premiezoeker.be. Naast deze gemeentelijke subsidies komt een groendak ook in aanmerking voor de renovatiepremie.

PREVENTIEF DAKONDERHOUD PLATTE DAKEN

Vanherle is de specialist op het vlak van platte daken. Wij werken enkel met materialen die een doorlopende technische goedkeuring (ATG nummer) bezitten, waardoor we onze projecten met de meest gunstige materialen kunnen afwerken.

OFFERTE AANVRAGEN