Skip to main content

Isolatie van platte daken

Je plat dak isoleren is één van de meest efficiënte manieren om energie te besparen. Het warmteverlies via je dak kan namelijk oplopen tot 30%.

Voor het isoleren van je plat dak kiezen wij voor de meest duurzame en kwalitatieve materialen op de markt.

Naar aanleiding van de Vlaamse dakisolatienorm voor woningen en huurwoningen moeten tegen 2020 alle daken van zowel woningen als huurwoningen, die vóór 1 januari 2006 aangesloten zijn op het elektriciteitsnet, voldoen aan de dakisolatienorm.
Nieuwbouwwoningen die in orde zijn met de energieprestatieregelgeving, voldoen al aan de dakisolatienorm.

Enkele voorbeelden

Luxe villamenten met hoge afwerking

Villamenten met hoog afwerkingsniveau

Villamenten met groene daktuin

Villamenten met daktuinen

BEKIJK ALLE REALISATIES

Twee verschillende isolatie methodes

Er zijn twee manieren om platte daken te isoleren: volgens het warm dak-principe of volgens het omgekeerd dak-principe. De keuze voor een warm- of omgekeerde dak zal afhangen van de situatie.

1. WARM DAK

Bij isolatie volgens het warm dak-principe brengen we – overeenkomstig de binnenklimaatklasse – een dampscherm aan op de drager. Daarop worden de isolatieplaten bevestigd. De meest gebruikte materialen zijn: minerale wol, polyurethaan en cellenglas.

2. OMGEKEERD DAK

Isoleren we volgens het principe van het omgekeerd dak, dan plaatsen we de isolatie bovenop de dichting en gebruiken we gerold grind/vloerafwerking als ballast. Het isolatiemateriaal is een geëxtrudeerd polystyreen.

Kom jij ons team versterken?

Vanherle is steeds op zoek naar goede gemotiveerde werkkrachten, ervaring is niet altijd vereist.

BEKIJK ONZE VACATURES

TIP: Premie voor dakisolatie

Als u investeert in dakisolatie, kunt u steun krijgen van verschillende instanties. Dit kan sterk verschillen afhankelijk van je woonplaats. Meer informatie hierover kan teruggevonden worden op de volgende website: https://www.vlaanderen.be/premies-voor-dakisolatie

PREVENTIEF DAKONDERHOUD PLATTE DAKEN

Vanherle is de specialist op het vlak van platte daken. Wij werken enkel met materialen die een doorlopende technische goedkeuring (ATG nummer) bezitten, waardoor we onze projecten met de meest gunstige materialen kunnen afwerken.

OFFERTE AANVRAGEN